Προσοχή! Διέλευση αρκούδων.

1a

Είναι γνωστό το πρόβλημα με τα αυτοκινητιστικά δυστυχήματα με αρκούδες στην Εγνατία Οδό κι επίσης είναι γνωστό πως ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ έδωσε και δίνει αγώνα για να μην υπάρξουν άλλες νεκρές αρκούδες στους δρόμους.

Μία απ’ τις προτάσεις μας έχει αρχίσει να υλοποιείται και μάλιστα, όπως ενημερώνει η ομάδα πεδίου του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ με καλά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

2a

Έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα της τοποθέτησης πινακίδων σε διάφορα σημεία της δυτικής Μακεδονίας, με σκοπό την ελαχιστοποίηση των τροχαίων ατυχημάτων με αρκούδες. Έως στιγμής έχουν τοποθετηθεί περίπου οι μισές πινακίδες και λίαν συντόμως θα έχουν τοποθετηθεί όλες.

 

Ήδη, σύμφωνα με τις επιτόπιες παρατηρήσεις ανθρώπων του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ οι οδηγοί είναι περισσότερο προσεκτικοί, όταν βλέπουν τις συγκεκριμένες πινακίδες και ελλατώνουν αμέσως ταχύτητα.

  

Πιο συγκεκριμένα οι θέσεις που προτάθηκαν από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ για την τοποθέτηση προειδοποιητικών πινακίδων στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είναι:

      

·   Στο δρόμο Φλώρινα – Πρέσπες – Κρυσταλλοπηγή – Καστοριάς: Στην έξοδο από την πόλη της Φλώρινας, μεταξύ Πισοδερίου – Ανταρκτικού, μετά τη διασταύρωση Μικρολίμνης στις Πρέσπες, μεταξύ Τριγώνου – Κώττα,  μεταξύ Κρυσταλλοπής – Τελωνείου, στα όρια των νομών Φλώρινας – Καστοριάς και στην πρόσβαση προς τα Κορέστια στη Θέση Χάνι Μπιρίκι.

·   Στο δρόμο Φλώρινα Καστοριά μέσω Βιτσίου: στην έξοδο από την Υδρούσα, στα όρια των Νομών Φλώρινας – Καστοριάς στο όριο των αλπικών λιβαδιών με το δάσος της οξιάς πριν το Χιονοδρομικό του Βιτσίου και πριν τη Βυσσινιά.

·   Στο δρόμο Υδρούσα – Νυμφαίο πριν από τις κοινότητες

·   Στη διάβαση Βεύης – Ξινού Νερού, στο ύψος του Ξ. Νερού, στο σημείο των 3 νεκρών αρκούδων και μετά τη διασταύρωση της Βεύης.

·   Στο δρόμο Φλώρινα – Καστοριά μέσω Κλεισούρας: Μεταξύ Αγραπιδιάς και Σκλήθρου, στα όρια των νομών Καστοριάς – Φλώρινας και μετά την στροφή της Βασιλειάδας. 

·   Στην περιοχή του Γράμμου: πριν το Νεστόριο στη διασταύρωση της Αγίας Άννας και στην είσοδο του Νομού Καστοριάς από τα Μαστοροχώρια στην περιοχή της Χρυσής.

·   Στο Άσκιο:  Δυτικά στην είσοδο του Νομού Καστοριάς μετά το Δρυόβουνο και μετά την Μηλίτσα, ανατολικά στο δρόμο για Βλάστη στο Εμπόριο και τη Βλάστη.

·   Στο δρόμο Γρεβενά – Μέτσοβο, στη διασταύρωση Πηγαδίτσας, στην Κρανιά και στα όρια των Νομών Γρεβενών – Ιωαννίνων.

·   Στο δρόμο Γρεβενά – Καλαμπάκα, στην έξοδο μετά τα Γρεβενά στους Αγίους Θεοδώρους και στην Άνοιξη.

·   Στο δρόμο Γρεβενά – Βασιλίτσα στη Βασιλίτσα.

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to Προσοχή! Διέλευση αρκούδων.

 1. Ο/Η Φωτεινή λέει:

  δεν φτάνει που σκοτωνόμαστε μεταξύ μας στους δρόμους, τώρα σκοτώνουμε και αυτά τα σπάνια ζώα.
  μου είναι αδιανόητο (και ταυτόχρονα είναι υπέροχο) ότι έχουμε αρκούδες στην Ελλάδα και είναι φρικτό να τις σκοτώνουμε έτσι
  καλός ο καινούργιος δρόμος αλλά να προσέχουμε όλοι όταν περνάμε από εκεί γιατί μάλλον ποτέ δεν θα μπουν προστατευτικά
  θυμάμαι παλιότερα από εφημερίδες που το είχατε θέσει ως πρόβλημα αλλά.. φωνή βοώντος εν τη ερήμω

 2. Ο/Η ΓΙΑΓΚΟΥΛΑΣ.Φ. λέει:

  ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΡΚΟΥΔΕΣ – ΑΓΡΙΟΓΑΤΟΥΣ – ΒΙΔΡΕΣ – κ.τ.λ. ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ……..ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΘΗΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ …. ΓΡΑΨΤΕ ΣΤΟ – Googl – ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΠΙΕΡΙΑ ΟΛΥΜΠΟΣ ….η’….ΓΙΑΓΚΟΥΛΑΣ.Φ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s