Παράδειγμα προς μίμηση

Γνωρίζαμε ότι το Γυμνάσιο Νέας Αρτάκης Ευβοιας υποστηρίζει έμπρακτα τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ. Εδώ και λίγους μήνες οι μαθητές του υιοθέτησαν μια από τις αρκούδες που φιλοξενούνται στο Καταφύγιο της Καφέ Αρκούδας. [Περισσότερα για το πρόγραμμα κηδεμονίας εδώ.] 

Η αρκούδα που υιοθέτησαν τα παιδιά του συγκεκριμένου Γυμνασίου είναι ο Κυριάκος. Όμως μόνο πρόσφατα, και από ένα δημοσίευμα σε ηλεκτρονικό μέσο της Ευβοιας, μάθαμε το πώς μαζεύτηκαν τα χρήματα για αυτή την υιοθεσία. Τα παιδιά έφτιαξαν τα δικά τους ημερολόγια με θέματα περιβάλλοντος για να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες – και τα έσοδα απ’ τις πωλήσεις των ημερολογίων δόθηκαν στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ για την υιοθεσία του Κυριάκου.

9-7-09_131705

Οι αξιέπαινες δράσεις των μαθητών για την σχολική χρονιά που μόλις τελείωσε από το εν λόγω άρθρο:

«Το πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Θυμούμαστε το χτες… ζούμε το σήμερα», από μαθητές της Γ’ τάξης και είχε ως στόχο να ερευνήσει την ταυτότητα των σημερινών κατοίκων της Νέας Αρτάκης, ως προς την καταγωγή, τις σχέσεις,τις πολιτιστικές επιρροές, τις εργασιακές και τις οικονομικές δραστηριότητες. Στα πλαίσια του προγράμματος αυτού πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα, στην Πλάκα και το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης.

Παράλληλα το σχολείο, συμμετείχε στη συλλογή μπαταριών προς ανακύκλωση, σε συνεργσία με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση ΑΦΗΣ. Συνολικά αυτή τη σχολική χρονιά, παραδόθηκαν 45 κιλά μπαταρίες. 

Οι μαθητές κατασκεύασαν 100 ημερολόγια με περιβαλλοντικά θέματα τα οποία πούλησαν και με τα χρήματα υιοθέτησαν μια αρκούδα της οργάνωσης «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ». Επίσης ενισχύσανε τη UNICEF με 105 ευρώ για τα παιδιά της Γάζας.

Τους μαθητές στήριξαν οι καθηγητές Κοψαχείλη Μίνα, Ντεγιάννης Ιωάννης, Δημακογιάννη Σταυρούλα, Παππά Αναστασία και Παλαιογιάννη Κωνσταντίνα, καθώς και ο διευθυντής κ. Κωνσταντίνος Βέττας.»

Περισσότερα.

.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

1 Response to Παράδειγμα προς μίμηση

  1. Ο/Η ΓΕΩΡΓΙΑ λέει:

    ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΣ ΑΡΤΑΚΗΣ ΕΥΟΙΑΣ !

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s