«Περιβαλλοντικό ατόπημα». Επιστολή στον Πρωθυπουργό.

Δέκα μεγάλες οικολογικές οργανώσεις της χώρας (ανάμεσά τους και ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ) αντιδρούν στην πρόσφατη απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής για την οικονομία, που προβλέπει τη συγχώνευση των Φορέων Διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών

79C057621890667AD3F60202B6EEFD6B

Αντιδρούν οι μεγάλες οικολογικές οργανώσεις της χώρας στην πρόσφατη απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής για την οικονομία, που προβλέπει τη συγχώνευση των 29 Φορέων Διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών σε 13.

Οι οργανώσεις κάνουν λόγο για «σκανδαλώδη πρωτοβουλία της κυβέρνησης» που έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από περιβαλλοντικά ατοπήματα.

Όπως επισημαίνουν, η προτεινόμενη «περικοπή εξόδων» δε θα συμβάλει στην κάλυψη του δημοσιονομικού χρέους, ενώ θα μεγεθύνει υπέρμετρα το ήδη τεράστιο οικολογικό έλλειμμα της Ελλάδας.

Επίσης υπενθυμίζουν ότι το υπουργείο Οικονομικών αποδέσμευσε 300 εκατομμύρια ευρώ για ένα, όπως το χαρακτηρίζουν , «οικολογικά, οικονομικά και κοινωνικά εγκληματικό έργο», αυτό της εκτροπής του Αχελώου.

Οι οργανώσεις που αντιδρούν στην απόφαση της Διυπουργικής είναι:

ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, Αρχέλων, Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία,Καλλιστώ, Δίκτυο Μεσόγειος SOS, MΟm, Greenpeace και WWF Ελλάς.

via#

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s