To θέμα του ελέφαντα στην ιταλική «La Stampa»

3573446964_6b46de0f54

Οι αποκαλύψεις του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για την κατάσταση των ζώων σε τσίρκο που περιοδεύει ανά την Ελλάδα αναδημοσιεύτηκαν σε φύλλο της La Stampa. Η εφημερίδα, μια απ’ τις μεγαλύτερες της Ιταλίας, παρέπεμψε μάλιστα τους αναγνώστες της στο σάιτ της όπου και παρουσιάζει το βίντεο που είχε ανέβει στο blog του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στις 12/5.

Εδώ είναι η συγκεκριμένη σελίδα της La Stampa.

———————————————————-

Συνεχίζουμε την προσπάθεια να σταματήσουμε αυτό το σκληρό θέαμα για τα ζώα και τα παιδιά που το παρακολουθούν.

Ακόμη κι αν όλες αυτές οι επιχειρήσεις είναι νόμιμες και τηρούν όλους τους όρους νόμιμης λειτουργίας, κατοχής, εκπαίδευσης και επίδειξης των ζώων, αναπαράγουν όλη τη νοσηρή πρακτική αιχμαλωσίας ζώων και αναπαραγωγής σε αιχμαλωσία, σκληρής «εκπαίδευσης» και πολυήμερης περιφοράς τους σε μικρά κλουβιά, μακριά από το φυσικό τους χώρο διαβίωσης για τη διασκέδαση και το κέρδος των ανθρώπων.

Έχουμε κι άλλα μέσα διασκέδασης. Ας μας λείψει το τσίρκο με ζώα.

Στηρίζουμε το νομοσχέδιο για την απαγόρευση εισόδου τσίρκο με ζώα στην Ελλάδα που έχει κατατεθεί από το Ελληνικό Ταμείο Μέριμνας Ζώων (G.A.W.F.) στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προς ψήφιση.

Ο Υπουργός, κ. Χατζηγάκης έχει ήδη ανακοινώσει την πρόθεσή του να αλλάξει τον ισχύοντα νόμο για την κακοποίηση ζώων. Ελπίζουμε να τηρήσει την υπόσχεσή του. Του αποστείλαμε το video-ντοκουμέντο με το ίδιο αίτημα. Ακόμα κι αν ειπώθηκε πως ο συγκεκριμένος φροντιστής του τσίρκο απομακρύνθηκε θεωρούμε απαράδεκτο να συνεχίζει τις παραστάσεις του το Massimo ανενόχλητο ανά την επικράτεια – τώρα μάλιστα βρίσκεται στην περιοχή της Δράμας!

30.000 πολίτες έχουν δηλώσει ήδη ενυπόγραφα (γραπτά και ηλεκτρονικά) την αντίθεσή τους στην είσοδο τσίρκο με ζώα στη χώρα μας:

Δηλώστε την αντίθεσή σας στο Δήμο της περιοχής σας πριν ακόμη σας επισκεφθεί τσίρκο –τότε θα είναι αργά

Μην επισκέπτεσθε τσίρκο με ζώα

Ενημερώστε παιδιά και ενήλικες που γνωρίζετε

Ενημέρωσε τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ για τη λειτουργία τσίρκο στην περιοχή σου.

Θυμίζουμε:

 • Το παράνομο κυνήγι ειδών υπό εξαφάνιση είναι από τους κύριους προμηθευτές των τσίρκο. Για να συλληφθεί ένα μικρό εξοντώνεται η μητέρα του ή και ολόκληρη η αγέλη.
 • Τα περισσότερα ζώα που συλλαμβάνονται πεθαίνουν, είτε στη μεταφορά είτε στη διάρκεια της εκπαίδευσης.
 • Οι συνήθεις μέθοδοι εκπαίδευσης είναι: πείνα, δίψα και ανελέητο ξύλο.
 • Ο παγκόσμιος παράνομος τζίρος από το εμπόριο άγριων ζώων και προιόντων είναι τρίτος μετά το εμπόριο ναρκωτικών και όπλων.
 • Οι συνθήκες μεταφοράς και διαβίωσης είναι εντελώς αφύσικες για τα άγρια ζώα (κλουβιά-κατοικίες πολύ μικρών διαστάσεων, πλήρης ακινησία για το 90% της ζωής τους, απότομες κλιματικές αλλαγές, τροφή κακής ποιότητας που συχνά περιλαμβάνει και τα αδέσποτα ζώα της περιοχής).
 • Η έλλειψη κατάλληλης κτηνιατρικής φροντίδας αποδεικνύεται και μόνο από το γεγονός ότι τα τσίρκο δεν περιλαμβάνουν ειδικευμένο κτηνίατρο στο προσωπικό του.
 • Τα ζώα που γερνώντας είναι ανίκανα να εργασθούν, πωλούνται για να γίνουν πειραματόζωα ή εγκαταλείπονται οπουδήποτε ή εκτελούνται.
 • Οπου η εκπαίδευση δεν τρομοκρατεί αρκετά το ζώο ώστε να εκτελέσει τα εντελώς έξω από τη φύση του νούμερα (π.χ. φλεγόμενο στεφάνι για τις τίγρεις, ισορρόπηση στο ένα ή τα δύο πόδια για τους ελέφαντες) τότε η λύση για τους εκπαιδευτές είναι οι ναρκωτικές ουσίες.

[υπογράψτε ενάντια στα τσίρκο με ζώα, στέλνοντας ένα e-mail με το όνομα και την περιοχή σας στο subscribe@arcturos.gr]

This entry was posted in Ελλάδα: χώρα ελεύθερη από τσίρκο με ζώα. Bookmark the permalink.

2 Responses to To θέμα του ελέφαντα στην ιταλική «La Stampa»

 1. Ο/Η ΣΟΦΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ λέει:

  ολοι μαζί στην προσπαθεια να σταματήσουν να υπαρχουν τσίρκο με ζώα..πουθενα..σε όλο τον κόσμο..

 2. Ο/Η Γιώτα Μαυριδόγλου λέει:

  Πώς είναι δυνατόν να επιτρέπεται από τις αρχές να ανήκει και να εκτελεί και νούμερο ο δύστυχος ελέφαντας στο τσίρκο ύστερα από αυτό το βίντεο; Πώς το ανεχόμαστε σαν κοινωνία;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s