Διαδραστική παιδική παρουσίαση animation

cf84ceb1cf85cf84cebfcf84ceb7cf84ceb1-ceb1cf81cebacf84cebfcf85cf81cebfcf85-11

Μια ηλεκτρονική παρουσίαση για τις δράσεις του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ με στόχο την ενημέρωση των παιδιών και την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα προστασίας της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος.

Μέσα από ευχάριστα κόμικ, φωτογραφίες άγριας ζωής αλλά και animation τα παιδιά πληροφορούνται για τον βιολογικό ρόλο της αρκούδας και του λύκου στο δάσος και γιατί είναι σημαντικό οι άνθρωποι να προστατεύουν την άγρια ζωή. Παράλληλα, εξοικειώνονται με όρους όπως η επιστημονική δράση στο πεδίο μέσω της οποίας συλλέγουμε δεδομένα για τα μεγάλα θηλαστικά που ζουν στις ορεινές περιοχές της χώρας μας, η περιβαλλοντική εκπαίδευση που κυρίως αποσκοπεί στην ενεργοποίηση των μικρών παιδιών, η ευαισθητοποίηση του κοινού και οι τρόποι προστασίας της άγριας ζωής με έμφαση στην εκτροφή και παροχή γνήσιων ελληνικών ποιμενικών σκύλων στους κτηνοτρόφους.

Η παρουσίαση κλείνει με τις ιστορίες των 13 πρώην αιχμάλωτων αρκούδων που φιλοξενεί ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ στο Καταφύγιο της Άγριας Ζωής στο Νυμφαίο. Τα παιδιά γνωρίζουν τις «τυχερές του πολέμου» Μπάρμπαρα, Μίσα, και Βέσνα τις πρώην αρκούδες χορεύτριες όπως ο Αντρέας και ο Γιώργος αλλά και αυτές που ζούσαν κάτω από δύσκολες συνθήκες σε ζωολογικούς κήπους όπως η Κατερίνα και ο Μήτσος.

Για να προμηθευτείτε το cd της παρουσίασης επικοινωνήστε: Χαρούλα Κρομυάδου, Περιβαλλοντική Εκπαίδευση ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, 2310555920, hkromiadou@arcturos.gr

Ακολουθούν μερικές εικόνες από το animation που μεγαλώνουν σε άλλο παράθυρο.

 

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s