Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ και η «ΑΡΜΟΝΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ»

Τι κάνει ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ για την ΑΡΜΟΝΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ? Προστατεύει την αρκούδα, το λύκο και άλλα άγρια ζώα από τον αφανισμό για να διατηρήσει η φύση όλα τα μέλη της και βοηθάει τον άνθρωπο να συνυπάρχει αρμονικά με αυτά στις ορεινές περιοχές.

 

Τι κάνει το ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ για την ΑΡΜΟΝΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ? Διοργανώνει ένα Κυριακάτικο Πρωινό στις 25 Ιανουαρίου με την πιανίστα κ. Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου, για να βάλει με τρόπο μουσικό την αρμονία στη φύση μας, ακούγοντας έργα για πιάνο που συνδέονται με τη φύση, τα δάση και τα μυστικά που κρύβει: τα πουλιά, τα έντομα, τα λουλούδια και τόσα άλλα.

 

Την Κυριακή 25 Ιανουαρίου, στις 11.30 στην Αίθουσα Φίλων της Μουσικής του Μεγάρου, η κ. Μαρία Στυλιάδου, Υπεύθυνη Εθελοντών του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, θα μιλήσει στα παιδιά για την άγρια ζωή και με τη βοήθεια των εθελοντών του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ θα τα βοηθήσει να μιμηθούν το λύκο! Μέσα από ένα βιωματικό παιχνίδι μίμησης με τα παιδιά η αίθουσα Φίλων του Μεγάρου θα γεμίσει από εκατοντάδες ουρλιαχτά λύκου, τα οποία θα μειώνονται σταδιακά, όπως συμβαίνει και με την παρουσία του λύκου στα ελληνικά δάση.

 

Στην έξοδο θα περιμένει τα παιδιά πλούσιο ενημερωτικό υλικό για τη δράση του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και άλλων περιβαλλοντικών οργανώσεων.

 

Σας περιμένουμε, μικρούς και μεγάλους φίλους της φύσης για να βιώσουμε μουσικά το δάσος και την άγρια ζωή.  

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

                                   ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ

                                                       25/1/2009

                                                        ώρα 11.30 

                                      Αίθουσα Φίλων της Μουσικής

 

 

 

 

                                   Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου – πιάνο

 

Εισαγωγή-παρουσίαση: Έφη Αβέρωφ-Μιχαηλίδου

 

 

 

ROBERT SCHUMANN: Σκηνές του δάσους (αποσπάσματα)

 

CAMILLE SAINTSAENS: Ο κούκος από το «Καρναβάλι των ζώων»

 

OLIVIER MESSIAEN: Η τσίχλα – Η νανοσκαλίθρα

 

IGOR STRAVINSKY: Το τραγούδι του Αηδονιού (αποσπάσματα)            

                       

SERGEY PROKOFIEV: Ακρίδες και λιβελλούλες

 

BELA BARTOK: Ήχοι της Νύχτας – Το κυνήγι

 

IGOR STRAVINSKY: Ιεροτελεστία της Άνοιξης (απόσπασμα)  

 

PIOTR ILYITCH TCHAIKOVSKY: Χορός των Λουλουδιών

 

 

Συμμετέχουν η πιανίστα Λητώ Θώμου, ο φλαουτίστας Θοδωρής Γιατράς και δύο μαθητές κλαρινέτου που θα μιμηθούν πουλιά!

 

Τα ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΑ ΠΡΩΙΝΑ αποτελούν ένα από τα βασικά εκπαιδευτικά προγράμματα του Μεγάρου της Μουσικής Αθηνών και έχουν σαν στόχο να εισάγουν με απλό τρόπο τα παιδιά και τους νέους (και όχι μόνο) στο μαγικό κόσμο της μουσικής. Τα Κυριακάτικα Πρωινά λειτουργούν σαν οικογενειακές συναυλίες (οι γονείς έχουν και έκπτωση στο εισιτήριο), απευθύνονται επίσης σε μαθητές σχολείων και Ωδείων, που έρχονται σε μικρές ομάδες με τους δασκάλους τους. Κατώτατο όριο ηλικίας τα 8 χρόνια.

Υπάρχει σχολιασμός και μοιράζεται δωρεάν ένα εκπαιδευτικό έντυπο σχετικό με την εκδήλωση, ενώ σε ορισμένες εκδηλώσεις είναι επιθυμητή η συμμετοχή των νεαρών ακροατών.

Τιμή εισόδου: 8 Ευρώ (για φοιτητές, παιδιά και νέους έως 18 ετών, και για ένα συνοδό παιδιών έως 15 ετών). 14 Ευρώ (γενική είσοδος).

 

 

 

 

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε